Твір на тему «Віра в Бога»

загрузка...

Як віра в Бога допомагає людині?

Віра в Бога

Як віра допомагає людям, навіщо вона взагалі нам потрібна? Багато хто ставить це питання. Деякі піддаються сумнівам: «Чи потрібно мені це взагалі?» Але вони не припиняють ходити до церкви, у храми. Вони продовжують молитися, вірити, сподіватися.

Віра — це прекрасне, чарівне відчуття, що додає людям сил, допомагає їм у найскладніших ситуаціях. Віра — це здатність бачити невидиме, вона ніколи не дає людині бути слабкою, безпорадною. А що ж робить нас такими безпорадними та слабкими? Наші скорботи, бажання, ремствування, дії. Якщо наші бажання не можуть втілитися в життя, ми плачемо, лаємося і нарікаємо на Бога, що дає нам слабкість. Ми стаємо безпорадними, тому що не можемо нічого зробити. Ми тільки й думаємо в цей момент про те, як поскаржитися на Бога за наше життя, що не вдалося. Але ж ми ніколи не думаємо, що винен не Бог, а ми самі. Ми самі робимо все, щоб потрапити в пекло. Ми не хочемо, нам лінь працювати заради того, щоб потім потрапити до раю.

Всі завжди хочуть брати від життя все, адже, як кажуть, живемо один раз. Також говорять: «Життя надто коротке, щоб витрачати його на дрібниці». Це правда, але ми сприймаємо його інакше, бо наш розум, мораль повернулися на сто вісімдесят градусів. Наші моральні та етичні цінності інші. Але віра допомагає нам усвідомлювати своє життя, розуміти, що ми робимо, що нам можна, а що не можна, як нам жити. Вона нагадує нам про те, що ми можемо вибрати краще життя. Бог нам допоможе, треба лише працювати та вірити.

Віра робить нас краще

З вірою нам набагато легше жити. Усвідомлення того, що ми не самотні й нам завжди допоможуть, ніколи не дає нам зламатися та впасти.

Ми навіть не замислюємося про те, що віра й надія роблять нас краще. Допомагають нам стримувати себе, усвідомлювати свої помилки, настільки дурні, що будь-яка людина зможе над ними посміятися. Ми думаємо: «Я попросив і мені дано буде». Але хіба ми можемо зрозуміти своїм обмеженим розумом, що Господь набагато мудріший за нас, що ми неспроможні зрозуміти промисел Божий? Але людині, яка вірить, якій допомагає віра, зрозуміло одне: «Неважливо, отримаємо ми бажане чи ні, ми знайдемо мир і розраду своїй душі за допомогою Бога та віри».

Чому вірять, причому щиро вірять, діти? Чому їхня віра настільки сильна? Тому що саме дитина може так щиро любити своїх батьків, свого Бога. Вона не може ставити під сумнів свою віру, свої дії. Вона чистіша за всіх нас та завжди радіє всьому, що створив Бог. Радіє дощу, що так безжально ллє на бідного малюка, пекучому, яскравому сонцю, яке іноді може викликати сонячні опіки.



Віра в Бога — запорука прекрасного життя

Чим доросліше ми стаємо, тим більше сумнівів ми знаходимо та меншає наша віра. Ми не можемо радіти маленькому, незначному чуду. Нам завжди потрібно щось більше, тому що незначне нас вже не надихає. Нас більше спокушає занепалий янгол. Через спокуси ми вже неспроможні так щиро вірити, як вірить дитина, що сидить у дитячому будинку та просить Бога надіслати їй батьків, допомогти їй. Лінь змушує нас не рухатися, не працювати. Лінь сковує наші руки, які здатні зробити стільки добра, щоб врятувати нас. Коли ж ми почнемо виправлятися? Коли настане момент, що віддзеркалення нашої душі виглядатиме для нас прекрасно?

Так навіщо потрібна віра? Навіщо нам так беззастережно, безперестанку вірити? Для прекрасного життя, в якому є усвідомлення того, що ти завжди можеш до когось прийти, що ти не один. Тебе завжди вислухають, тобі допоможуть. Але, звичайно, якщо ти будеш без втоми трудитися, сподіватися і вірити. Ти повинен! Повинен довести собі, що ти не слабкий для віри, що ти здатний для віри, що ти її гідний!

Отже, віра в Бога робить людину краще. Допоможи собі! Ніколи не здавайся!

Інші твори:

Твір на тему «Релігія»

Твір на тему «Кожна людина — неповторна»

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован.

Вы можете использовать HTML- теги и атрибуты:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>